Dalmatinske igre slijepih – Šibenik

Udruga slijepih Dubrovačko neretvanske županije ove je godine sudjelovala na 34. Dalmatinskim igrama za slijepe koje su se održale u Vodicama kraj Šibenika od 06. do 08. travnja 2018. godine.

Natjecatelji su se okušali u tri discipline – zvučni pikado za slijepe, zvučni pikado za slabovidne te šah za slijepe i slabovidne. Uz ovaj natjecateljski dio, članovima udruga važno je i druženje, međusobna razmjena mišljenja, viđenje problema slijepih u svakodnevnom životu i iznalaženju rješenja problema. Također, natjecanje su iskoristili i kao priliku kako bi i članovi iz drugih županija upoznali ljepote i znamenitosti Šibenskog kraja, te su tako bili na izletu na otoku Prvić i posjetili muzej Fausta Vrančića.

Članica naše udruge Rosa Matić osvojila je srebrenu medalju u pojedinačnom natjecanju u kategoriji pikado “B”.

Na natjecanju su sudjelovale udruge slijepih iz Dubrovnika, Zadra, Splita i Šibenika koji je ove godine bio domaćin ovih tradicionalnih igara.

Predsjednica
Rosa Matić

Misija udruge slijepih Dubrovačko - neretvanske županije

je promicanjem i provedbom antidiskriminacije, jednakih mogućnosti i univerzalnog dizajna pridonijeti afirmaciji slijepih osoba u Dubrovačko - neretvanskoj županiji te u Republici Hrvatskoj.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Zaboravili ste lozinku? |  Zaboravili ste korisničko ime?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×