Jednodnevni izlet Metković-Vid

Udruga slijepih Dubrovačko neretvanske županije organizirala je jednodnevni izlet povodom Međunarodnog dana bijelog štapa 21. listopada u Metković i Vid.

Nastojeći ublažiti osjećaj usamljenosti i otuđenosti zbog suženog djelovanja rada i kretanja uspjeli smo okupiti 21 člana i krenuti na izlet u Metković. Iz Dubrovnika smo krenuli u 7:00 sati. Kad smo stigli u Metković odmorili smo se uz kavicu i posjetili Prirodoslovni muzej Metković- ornitološku zbirku ptica.Zbirku je osnovao poznati hrvatski ornitolog Dragutin Rucner.Za mnogobrojne ptice selice ovo je važno odmaralište, od životnoga značenja kako bi se odmorile, nahranile na svojim dugotrajnim putovanjima od Sredozemlja i preko Sahare do afričkih zimovališta.Delta Neretve je važno odmorište za milijune ptica selica, ali i zanimljivo odredište za mnoge zaljubljenike u prirodu.Uz stručno vodstvo gospođe Ivane Bače dobro smo upoznali sve pojedinosti o životinjskom svijetu Delte Neretve.Iz Metkovića smo otišli u Vid gdje smo uz pomoć stručnog vodiča obišli prekrasan arheološki muzej Narona i dobili iscrpne informacije o ostacima grada Narone, današnjeg mjesta Vid koji se nalazi četiri kilometra sjevero-zapadno od centra Metkovića Arheološki muzej je izgrađen na lokalitetu antičkog hrama posvečenog prvom rimskom caru Augustusu. Za vrijeme posjete slijepi članovi su mogli rukom opipati kamene eksponate kako bi mogli steći dojam o izgledu eksponata kojega ne mogu vidjeti.Nakon obilaska muzeja ručali smo u restoranu Đuđa i Mate.Članovi su bili prezadovoljni posjetom muzejima , prekrasnim ručkom i druženjem.

U povratku smo se odmorili u Neumu uz kavu i nastavili dalje do Dubrovnika uz dobro raspoloženje i šalu, gdje smo stigli oko 18:00 sati.

S poštovanjem.
Predsjednica
Rosa Matić

Misija udruge slijepih Dubrovačko - neretvanske županije

je promicanjem i provedbom antidiskriminacije, jednakih mogućnosti i univerzalnog dizajna pridonijeti afirmaciji slijepih osoba u Dubrovačko - neretvanskoj županiji te u Republici Hrvatskoj.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Zaboravili ste lozinku? |  Zaboravili ste korisničko ime?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×