OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA BIJELOG ŠTAPA

Udruge slijepih Dubrovačko neretvanske županije organizirala je prijem u svojim prostorijama povodom Međunarodnog dana bijelog štapa 13. listopada.

IMG 2057

Prigodnoj svečanosti nazočila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, predstavnici Dubrovačko neretvanske županije,Centra za socijalnu skrb Dubrovnik, Lions cluba Libertas koji nam je donirao 2.000,00 kuna povodom obilježavanja Dana bijelog štapa, Lions club Sv. Vlaho,ostali donatori članovi udruge i novinari.

Predsjednica udruge Rosa Matić zahvalila se prisutnima na odazivu , zahvalila se na na pomoći koju dobivamo , posebno se osvrnula na projekt Grada Dubrovnika- specijaliziranog vozila za prijevoz osoba s invaliditetom koji uveliko pomaže kako našim članovima tako i ostalim invalidima koji ga koriste. Predsjednica se osvrnula i na probleme s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe u našem Gradu, ali i najavila buduće projekte i planove koji bi trebali poboljšati i olakšati svakodnevni život slijepih i slabovidnih osoba.

Najveći problemi su prepreke,parkirna mjesta za invalide, zvučni semafori, zvučne najave stanica u autobusima.

Slijepe osobe u Hrvatskoj imaju najmanji inkluzivni doplatak koji iznosi 350,00 do 500,00 kuna i najmanji je u Evropi , a manji je i od zemalja iz okruženja iz ex Jugoslavije.

Ove godine udruga slavi 65.obljetnicu postojanja što je čini jednom od najstarijih udruga u županiji. Svečanu proslavu održati ćemo u prosincu u Hotelu Lero.

Zamjenica Tepšić ovom je prigodom istaknula kako je Grad Dubrovnik spreman na daljnju suradnju te kako će se poduzeti koraci kako bi se iznašla rješenja za probleme s kojima se susreću svi članovi udruge.

S poštovanjem.
Predsjednica
Rosa Matić

Misija udruge slijepih Dubrovačko - neretvanske županije

je promicanjem i provedbom antidiskriminacije, jednakih mogućnosti i univerzalnog dizajna pridonijeti afirmaciji slijepih osoba u Dubrovačko - neretvanskoj županiji te u Republici Hrvatskoj.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Zaboravili ste lozinku? |  Zaboravili ste korisničko ime?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×