Prilog za INFO

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika u suradnji s Udrugom Poseban prijatelj obilježili su Međunarodni dan osoba s invaliditetom 02.prosinca u Hotelu Hilton Imperial prigodnim programom. Tim povodom dodjeljena su priznanja za doprinos poboljšanju života i promicanje zaštite prava osoba s invaliditetom doktorici Mariji Sršen-Krstulović iz Pedijatrijske ambulante Opće bolnice Dubrovnik, Patriciji Švaljek voditeljici Društva multiple skleroze Dubrovačko neretvanske županije, te Općoj bolnici Dubrovnik. Na domjenak su pozvane sve udruge osoba s invaliditetom iz Dubrovnika.

Dubrovačko neretvanska županija obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Zamjenik župana Davorko Obuljen primio je predstavnike Udruga osoba s invaliditetom u hotelu Hilton Imperial 05. prosinca povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Zamjenik župana je zahvalio predstavnicima udruga koje provodeći svoje programske aktivnosti, doprinose unapređenju kvalitete života osoba s invaliditetom Dubrovačko neretvanske županije.Dubrovačko neretvanska županija prepoznaje djelovanje ovih udruga i podupire njihova nastojanja u izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom. Ovom prigodom predstavnici udruga osoba s invaliditetom Dubrovačko neretvanske županije upoznali su zamjenika župana Obuljena s izazovima s kojima se sučavaju u svom radu te dali prijedloge za moguća poboljšanja.
Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se svake godine , 03 prosinca s ciljem postizanja punog uživanja ljudskih prava i omogućavanja aktivnog sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu.
Svakoj udruzi osoba s invaliditetom sa područja Dubrovačko neretvanske županije uručena je prigodna novčana pomoć u iznosu od 3.000,00 kuna.

Obilježavanje blagdana Svete Lucije

Udruga slijepih Dubrovačko neretvanske županije obilježila je blagdan Svete Lucije prigodnim domjenkom u prostorijama udruge gdje su bili pozvani članovi udruge.Članovi su se družili , počastili kolačima i sokovima.

Folklorni ansambl Linđo –tradicionalni humanitarni koncert

Folklorni ansambl Linđo je 13.prosinca na blagdan Svete Lucije održao već sedamnaestu godinu zaredom, tradicionalni humanitarni koncert u Kazalištu Marina Držića s kojega je sav prihod od prodanih karata doniran Udruzi slijepih Dubrovačko neretvanske županije.
Uz dvije premijere A sastava održan je i nastup najmlađih i najstarijih članova Linđa pod vodstvom novog umjetničkog direktora FA Linđa Krunoslava Šokca.
«Linđovo blago» je otpjevalo i otplesalo Konavosko potkolo, dok je veteranski sastav sudjelovao u izvedbi bunjevačkih plesova, te glazbenih točaka koje su pripremili za ovu prigodu.Uz dubrovačku poskočicu Linđo, Vrličko kolo te bunjevačke i međimurske plesove , otplesane su dvije premijere , pjesme i plesovi iz Brodskog Posavlja , glazbeni intermezzo «Cvetje moje».
Program je obogatila i Ženska klapa FA Linđo.

S poštovanjem.
Predsjednica
Rosa Matić

Galerija slika

View the embedded image gallery online at:
http://usdnz.hr/novosti/item/28-prilog-za-info#sigProId6edb7d4b06

Misija udruge slijepih Dubrovačko - neretvanske županije

je promicanjem i provedbom antidiskriminacije, jednakih mogućnosti i univerzalnog dizajna pridonijeti afirmaciji slijepih osoba u Dubrovačko - neretvanskoj županiji te u Republici Hrvatskoj.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Zaboravili ste lozinku? |  Zaboravili ste korisničko ime?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×