Dalmatinske igre slijepih u Dubrovniku

Udruga slijepih Dubrovačko neretvanske županije ove je godine bila domaćin 32. Dalmatinskih igara za slijepe koji su se natjecali u pikadu za slijepe i šahu.

Igre su se održale od 15. do 17.travnja 2016.g. u Hotelu Lero.

Na igrama su sudjelovale Udruge slijepih iz Zadra, Šibenika , Splita i Dubrovnika.

Naša članica Rosa Matić ove je godine osvojila srebrenu medalju u pojedinačnom natjecanju u kategoriji pikado «B».Na natjecanju su nastupili još dva člana Udruge slijepih Dubrovačko neretvanske županije, Jadranka Zvone u pikadu kategorija «B», koja je osvojila četvrto mjesto i Ivica Rodin u pikadu kategorija «A» sa osvojenim petim mjestom.

U subotu 16.travnja naše smo goste poveli na izlet na Lokrum gdje nas je dočekao nadzornik koji nas je proveo kroz Lokrum i pokazao prekrasne staze , šetnice Botanički vrt , Benediktinski samostan. Posjetili smo i Mrtvo more.Naši gosti su bili oduševljeni ljepotama Lokruma. Neki članovi su posjetili gradske zidine, muzeje i Akvarij.

Rezultati natjecanja:

ŠAH:
I. mjesto Branko Began Zadar
II.mjesto Marin Amižić Split
III.mjesto Špiro Zrilić Zadar

PIKADO «A»:
I.mjesto Joso Bagić Šibenik
I.mjesto Branko Raspović Zadar
III.mjesto Marko Ukalović Zadar

PIKADO «B»:
I.mjesto Denis Saša Split
II.mjesto Rosa Matić Dubrovnik
III.mjesto Darko Juras Šibenik

Udruga se ovim putem zahvaljuje svim donatorima bez čije pomoći se ne bi mogle realizirati ove tradicionalne Dalmatinske igre slijepih.

Predsjednica
Rosa Matić

Misija udruge slijepih Dubrovačko - neretvanske županije

je promicanjem i provedbom antidiskriminacije, jednakih mogućnosti i univerzalnog dizajna pridonijeti afirmaciji slijepih osoba u Dubrovačko - neretvanskoj županiji te u Republici Hrvatskoj.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Zaboravili ste lozinku? |  Zaboravili ste korisničko ime?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×